De advocaten van Advocatenkantoor Drenth & Senczuk zijn allen ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand voor het bevoegd behandelen van een strafzaak, asielzaak of vreemdelingenzaak.

De Raad voor Rechtsbijstand is een overheidsorganisatie langs welke de overheidsfinanciering van uw advocaatkosten in orde gemaakt kunnen worden. Daarbij wordt wel eerst de hoogte van het inkomen en het vermogen gecontroleerd. Deze controle gaat dan over het peiljaar van twee jaar terug, aan de hand van uw Burgerservicenummer (BSN) en dat van uw eventuele fiscale inwonende partner. Verder moet de Raad ook nog inhoudelijk akkoord gaan met de zaak. Indien u in het bezit bent van een dagvaarding in een strafzaak of van een besluit in een vreemdelingenzaak, is dit meestal geen punt en kan een advocaat door deze Raad aan u worden toegevoegd. U kunt dit verder nagaan via de website www.rvr.org.

Voor deze ‘toevoeging’ kan een aanvraag worden ingediend, welke door een advocaat van Advocatenkantoor Drenth & Senczuk in samenspraak met u kan worden verzorgd. Daarbij zijn uw gegevens nodig, zoals het BSN en is van belang of u in het bezit bent van een diagnosedocument, ofwel doorverwijzing, van Het Juridisch loket.